Новини

З томатних шкірок навчились робити міцний пластик

Вчені з іспанського міста Малага винайшли нешкідливий пластик, що виготовляється з відходів.

Помідорна шкірка під час виготовлення кетчупу та томатної пасти не використовується. Вчені вирішили скористатись цим фактом і зробити виробництво томатних продуктів безвідходним. Зі шкірок, яку зазвичай викидали, пропонують виготовляти екологічну упаковку.

Щодо практичності, то нова матерія міцна і водночас не шкодить довкіллю: повністю зникає з планети всього за 1 місяць. Для порівняння час, необхідний пластиковому стаканчику чи пляшці для розкладання, складає 450 років.

Рішення вбиває одразу двох зайців: зменшує викиди в атмосферу від пластику і нафтопродуктів і скорочує відходи від виробництва їжі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.